سَلامٌ عَلی آلِ یاسین

سلام بر آل یاسینsebghah@درایتا

سَلامٌ عَلی آلِ یاسین

سلام بر آل یاسینsebghah@درایتا

گناه کبیره ای بنام زنا و توبه از آن




بسم الله الرحمن الرحیم

زنا گناه کبیره
زنا از گناهان کبیره است دهمین گناه کبیره،وعده عذاب مخلد(جاودانه)به آن داده شده است عذاب تمام گناهان کبیره جاودان است.خداوند امر به اطفاء و ارضاء درست غریزه جنسی از راه صحیح که همان ازدواج است فرموده است.میل جنسی از مهم ترین غریزه های انسانی است.ارضا این غریزه از طریق درست باعث به وجود آمدن بقای نسل،ارث،حرمت،حق والدین و فرزندان می شود،اگر فردی از راه راست منحرف شد و بدون توبه از دنیا رفت جاودانه در جهنم می ماند.
ویژگی های عباد الرحمن
در سوره فرقان،آیات 62 الی70 موضوع زنا مطرح شده است در ابتدا خداوند عباد الرحمن را معرفی می کنند:بندگان خداوند کسانی هستند که در هنگام راه رفتن تکبر نمی ورزند و هنگام برخورد با جاهل بزرگوارانه رفتار می کنند،اهل سجده،قیام،رکوع و انفاق هستند،عباد الرحمن کسانی هستند که«و لا یزنون»زنا نمی کنند.
عذاب سخت زنا کار
در ادامه آیه خداوند می فرماید:« وَمَن یَفْعَلْ ذَلِکَ یَلْقَ أَثَامًا »(سوره فرقان، آیه68)کسی که زنا کرد مجازات سختی خواهد شد،أثام جایگاهی در جهنم است و از عورت زنا کار چرک،خون و بوی بدی به تمام اهل محشر می رسد و باعث ناراحتی همه می شود،می پرسند این بوی چه کسی است؟پاسخ می آید بوی فرد زنا کار است،خداوند آنها را لعنت کرده است شما نیز آنها را لعنت کنید،تمام افراد در بهشت و اهل جهنم آنها را لعنت می کنند.« یُضَاعَفْ لَهُ الْعَذَابُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَیَخْلُدْ فِیهِ مُهَانًا »(سوره فرقان، آیه69) آنها دو برابر عذاب می شوند و در جهنم جاودان هستند.امام کاظم،امام صادق و امام جواد(علیهم السلام)از اینکه خداوند می فرمایند در جهنم جاودان هستند می فرمایند نشانه ی کبیر بودن این گناه است.
راه بازگشت
خداوند راه را برای بندگان باز گذاشته است«إلّا مَن تَابَ وَ ءَامَنَ وَ عَمَلاً صَالِحاً فأُولَئِکَ یُبَدِّلُ اللهُ سَیِّئَاتِهِم حَسَناتٍ وَ کانَ اللهُ غَفُورًا رَحیمًا»(سوره فرقان،آیه70)مگر کسی توبه کند و ایمان بیاورد و جبران کند،پس خداوند تمام گناهان او را به حسنات تبدیل می کند.
اثرات مخرب زنا در اجتماع و خانواده
آیه دیگر درباره زنا می فرماید:« وَلاَ تَقْرَبُواْ الزِّنَى إِنَّهُ کَانَ فَاحِشَةً وَسَاء سَبِیلًا »(سوره اسراء،آیه32)به زنا نزدیک نشوید،که آن کار بسیار زشت و راه بدی است.منظور از راه بد قطع نسل،از بین رفتن ارث و باعث به وجود آمدن بیماری های مختلف که باعث هزینه های سنگین می شود،یکی از آن بیماری ها ایدز است که در کشورهای آسیایی،آفریقایی و در کشور ایران شیوع پیدا کرده است.اگر فردی با زن شوهر دار زنا کند و همسر زن از دنیا برود یا طلاق بگیرند،مرد نمی تواند با آن زن،مادر یا دختر آن زن ازدواج کند زیرا ازدواج آنها حرام است.
شش بلا برای زنا کار در دنیا و آخرت
امام صادق(علیه السلام)می فرمایند:« للزّانی سِتّ خِصال: ثلاثٌ فِی الدّنیا و ثلاثٌ فِی‌الآخرةِ؛ أَمّا التی فِی الدّنیا: فیذهب بنور الوجه و یورث الفقر و یعجّل الفنا و أَمّا الّتی فِی‌الآخرة فسخط الرّبّ و سُوء الحساب و الخلود فِی النّار»( وسائل الشیعه، ج 20، ص 307)زناکار به شش بلا گرفتار می شود،سه بلا در دنیا و سه گرفتاری در آخرت،گرفتاری های او در دنیا،اول آبروی او از بین می رود دوم فقیر می شود، سوم به مرگ زود هنگام مبتلا می شود.گرفتاری های او در آخرت:اول در قیامت مورد خشم خداوند قرار می گیرد،دوم حساب دردناک و سختی دارد و در نهایت در جهنم جاودان می ماند.
عوامل شیوع زنا در جامعه

بد حجابی یکی از ریشه های شیوع زنا است اما حجاب از عواملی است که باعث کم شدن زنا در جامعه می شود،اگر عفت و حجاب در جامعه وجود داشته باشد،خانواده ها حدود الهی را در روابط خود حفظ کنند این گناه کبیره در جامعه وجود نخواهد داشت.دومین عاملی که باعث از بین رفتن زنا در جامعه می شود حفظ نگاه است.در آیات بسیاری به حفظ نگاه و پرهیز از نگاه های گناه آلود توصیه شده است.سومین عامل،تحریم خلوت با نامحرم،در روایات فرموده اند:حرام است مرد و زن نامحرم در اتاقی قرار گیرند و فرد دیگری در آنجا نباشد زیرا فرد سوم شیطان است.از مقدس اردبیلی پرسیدند اگر شما در یک اتاق خلوت باشید و زن نامحرمی در آنجا باشد،ایشان فرمودند دعا کنید مقدس چنین خانه ای نداشته باشد.


سلام خدا بر شما

از این که از گناهی که کرده اید پشیمان هستید ، خوشحال باشید چرا که همین ناراحتی شما از ارتکاب این گناه نشانگر این است که خداوند به شما توجه دارد. شما دقیق و واضح ننوشته اید اما با توجه به قراین موجود در سوالتان احتمال می دهم که مرتکب گناه زنا شده باشید. اگر چنین باشد ، در مورد گناهی که شما مرتکب شده اید دو مساله وجود دارد. یکی حق الناس و دیگری حق الله. برای مورد امرزش الهی قرار گرفتن در این زمینه و توبه نیز دو مرحله وجود دارد: نخستین مرحله این است که حق الناس بخشیده شود و اگر این مرحله انجام شد نوبت به حق الله می رسد و خداوند نسبت به حق خود توبه پذیر و مهربان است.

حق الناس: در اینجا حق الناس این است که خانمی که با ایشان ارتباط نامشروع داشته اید را دچار مشکلاتی کرده باشید. به عنوان مثال اگر کاری کرده باشید که ایشان بچه دار شده باشد ، هر اندازه هم توبه و انابه کنید سودی ندارد و رضایت این خانم از شما شرط بخشش شماست.

همچنین اگر مثلا کاری کرده باشید که ایشان پرده بکارت خود را از دست بدهد و به خاطر این عدم بکارت دیگر نتواند با شخص دیگری ازدواج کند. باز در این صورت شما مسئول هستید و به فرض این که حتی ایشان چیزی هم به شما نگوید اما همین که از شما ناراضی باشد ، شما مسئولید و باید رضایت خاطر او را به دست بیاورید . حال این رضایت خاطر به خود شخص مرتبط می باشد. برخی به اسانی رضایت می دهند. برخی به ازای ازدواج رضایت می دهند . برخی ممکن است درخواست غرامت کنند و … . در هر صورت هر چند کار خیلی سختی است اما این رضایت لازم است.

در این موارد نیز لزومی ندارد که حتما نزد قاضی و … بروید یا نزد کسی اعتراف کنید که چنین گناهی کرده اید و … . همین که رضایت آن فرد را به دست بیاورید کافی است. اما اگر او از شما شکایت کند و حق خود را مطالبه کند و شما انکار نمایید ، باز مسئولید .

اما اگر گناهی که مرتکب شده اید زنا با تعریف خاص آن (به مقاله ای که در تعریف زنا در سایت قرار داده ایم ، مراجعه کنید) نباشد و صرفا ارتباطی نامشروع بوده باشد ، کما این که دقیقا مشخص نیست بین شما چه اتفاقی افتاده است. در این صورت اگر حق الناسی به گردن شما نبود ، یک توبه حقیقی کرده و گرد این گناه نگردید.

دوست خوبم

زنا از گناهان کبیره و بزرگ است که در تمام ادیان الهی حرام اعلام شده و بر انجام آن عذاب الهی وعده داده شده است. زناکار به عنوان شخص تجاوز گر از حریم الهی معرفی شده است. اما گناه هر چه بزرگ باشد ، باز به جهت بزرگی و عظمت رحمت و بخشش الهی ، بخشیده خواهد شد. البته اگر توبه واقعی نماید و از صمیم قلب پشیمان بوده و قصد انجام دوباره آن را نداشته باشد ، به خصوص اگر کسی به غفلت یا در اثر فریب به این عمل زشت مبتلا شده باشد .


توبه کننده، محبوب خداست. قرآن کریم فرموده: «”ان الله یحب التّوابین؛(بقره (2) آیه 222) خداوند توبه کنندگان را دوست دارد». لطف خدا به بنده آن قدر زیاد است که امام صادق‌ (ع)فرمود: “خداوند به داود نبی وحی کرد : بنده مؤمن من اگر مرتکب گناهی شد، ولی پشیمان گشت و توبه نمود و در وقت یاد آوری آن گناه از من حیأ نمود ، علاوه بر این گناه او را می‌آمرزم ،آن را به حسنه تبدیل می‌کنم و من خدای ارحم الراحمین هستم‌”(بحارالانوار، علامه مجلسی‌، ج 6، ص 283) توبه که به معنی پشیمانی واقعی از معصیت است ، موجب بخشش گناه شده و صفحه قلب را از آلودگی پاک و تیرگی را مبدّل به روشنایی می سازد. گناه هر چه باشد ، قابل توبه است و توبه از آن در درگاه الهی پذیرفته می شود ،به شرط آن که توبه حقیقی باشد ؛یعنی انسان از عمق دل توبه کرده باشد. مکتب تربیتی اسلام تمام آلودگان به گناه را دعوت می کند که برای اصلاح خویش و جبران گذشته، از در توبه (که راه رحمت الهی است) وارد شوند و سعادت خود را باز یابند.

برای اطلاع بیشتر اینجا بروید.